Thursday, April 18, 2013

Wanted: Dead or Alive!

"For our struggle is not against flesh and blood, but against the rulers, against the authorities, against the powers of this dark world and against the spiritual forces of evil in the heavenly realms" (Eph 6:12).

In the old west it was common to see a poster on the wall of the town jail or post office with a man's picture below the words: Wanted: Dead or Alive! These were the most notorious criminals who posed the greatest danger to society.
Let me ask you a personal question.
Is there a "Wanted: Dead or Alive" poster in hell with your name on it?
Are you a real danger to hell?
Do you cause problems for Satan's legion of demons?
Are you pushing back Satan's agenda on planet earth?
Are the unsaved in danger of receiving salvation through you?
Will someone receive healing because you dared to pray for them?
Will someone's life be impacted because you chose to pray for them in your workplace during a difficult time?
Will a city be impacted for Jesus Christ because of you?
Millions of believers sit on the sidelines everyday having no impact on the Kingdom of darkness. Their names will never appear on a Wanted poster in hell because Satan sees that they are no threat. However, God wants you to be a threat to Satan's kingdom.

What are some things you can do that will pose a threat to Satan's agenda?
Perhaps you can begin praying for one of Satan's most notorious talk show personalities. Or maybe you are called to visit an elderly home to bring the love of Christ into a lonely place. There are many ways you can earn a reputation in hell.

Are you willing to be a force to be reckoned with by Satan's legions?


Monday, April 15, 2013

Staying Single or Getting Married?

Mengikuti para senior di Open Letter Community (cieh cieh.. komunitas apa niihh.. ) Akan dijelaskan nanti yaa lebih lanjut, sekarang mau bahas soal Married or Not To Be Married.

Setelah banyak baca buku dan dengar/baca/lihat sharing orang-orang soal kehidupan single dan marriage, jujur sebagai seorang single, saya itu pernah mengalami 2 fase ini:
Fase 1: kepingiiiiinnn banget punya pasangan, bisa disayang-sayang, bisa saling support, bisa saling mendoakan, saling bla bla bla..
Fase 2: SANGAT TIDAK INGIN punya pasangan. Ribet, rewel, gak bebas, nambah-nambah beban pikiran, belum lagi kalo lagi berantem, ah repot mbuh deh!

Nah, kalo kamu pernah ada di fase mana?
Atau jangan-jangan... ada fase yang lain yang saya belum tahu?


Friday, April 12, 2013

Death


Hari ini tiba-tiba pengen ngeposting sesuatu tentang kematian. Please jangan berpikir aneh-aneh ya. I’m really okay. Cuma karena baru nyadar kemarin kalo kayaknya setahun ini saya udah berkali-kali mengikuti proses ibadah penghiburan, persemayaman, penguburan, dst. Lebih banyak daripada pesta yang saya datangi.

Tuesday, April 2, 2013

Day 09: How You Hope Your Future Will Be Like

Hmm.. kalo membayangkan masa depan saya sih.. yang ada di kepala adalah ini:

Saya akan tumbuh menua bersama pasangan saya, dimana ketika kami berusia 30an, kami bersama-sama berjuang mendidik anak-anak kami, sambil membangun sebuah perjuangan. Mungkin perjuangan seperti Indonesia Mengajar, atau Kelas Inspirasi, atau Ayah ASI, yang pasti sesuai juga dengan pergumulan kami saat itu. Di usia 40an, kami bisa menginspirasi anak-anak muda lewat kerja keras kami. Usia 50an, kami bisa menginspirasi teman-teman lingkungan kami. 60-70an kami semakin menikmati berdoa bersama, melihat sejauh mana Tuhan membawa kami, dan sebesar apa kemuliaan Tuhan yang dinyatakan lewat kami.

Hidup inspirasi!